Medipol Üniversitesi Hastanesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.


Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ayşenur Bahçekapılı, Haldun Ertürk ve Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Unuvar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir ve Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hızır Aslıyürek ile ilçe belediye başkanları, parti yöneticilerinin de aralarında olduğu 2 bini aşkın davetli katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, yatırım tutarı 150 milyon doları bulan bu dev sağlık tesisinin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek, 4 ayrı bölümden oluşan bu büyük kompleksin 470 yatağı, 246 poliklinik odası ve diğer pek çok özelliğiyle Türkiye’de sağlık alanında standartları oldukça yükseğe taşıdığını belirtti.
 
Sağlık sektörünün, Türkiye’nin uluslararası alanda giderek daha iddialı hale geldiği bir alan olduğunu vurgulayan Erdoğan, açılışını yaptıkları kompleksin bu bakımdan da Türkiye için iftihar vesilesi olacağına inandığını dile getirdi.

Erdoğan, yaklaşık 2,5 yıl gibi kısa bir sürede inşa edilerek hizmete açılan bu tesiste helikopter pistinin de bulunduğunu anlatarak, acil vakalarda helikopter pistinin modern inişi ve çıkışıyla hastalara o halini hissettirmeyecek donanıma sahip olduğunu dile getirdi.

“Sağlıkta standartlar yükseltildi”

Türkiye’de eskiden sağlık alanındaki pek çok eksiğin yanında, ambulans konusunda da çok ciddi sıkıntılar olduğunu hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2002’de hükümete geldiğimizde, Türkiye’de toplam ambulans sayısı 617’diydi. Bunların çoğu da gerekli iç donanımdan yoksundu. Bugün ülkemizde 2 bin 832 ambulansla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bununla yetinmedik, 17 helikopter ambulansla ülkemizin dört bir yanında vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Bununla da yetinmedik, 3 tane de jet ambulansla hizmet veriyoruz. Bütün bunlar da yetmedi, 4 deniz ambulansı, 224 kar paletli ambulans. Dağlara tırmanacağız, köpeklerin, kızaklarla çektiği değil, artık bu paletli ambulanslarla. 53 motosikletli acil müdahale ekibi şu anda milletimize hizmet veriyor. Bunu, nereden nereye geldiğimizi göstermek için söylüyorum. Yani halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Devleti yok etmeyi, sağlıklı bir nefese değişen bir ecdat. Biz oradan geliyoruz. Öyleyse sağlığın, bir sağlıklı nefesin bedeli olamaz. Önce insan diyeceğiz, önce devlet değil.”

Akdağ: Bütün hastaneler milletin hizmetinde

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, da yaptığı konuşmada, ‘Bu ülkedeki bütün hastaneler, yoksulu, orta direği, zengini ayırmaksızın aziz milletin hizmetine sunulmuştur’ dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda bugünkü durum hakkında bilgi veren Akdağ, ‘Bu ülkedeki bütün hastaneler, Sağlık Bakanlığı’nın çatısı altında, eskiden SSK’ya ait olan hastaneler de dahil olmak üzere özel, üniversite hastaneleri, vakıf üniversitesi hastanesi, hepsi yoksulu, orta direği, zengini ayırmaksızın aziz milletin hizmetine sunulmuştur’ dedi.

Medipol Üniversitesi’nin hem tıp fakültesiyle, hem de hastanesiyle vatandaşlara üst düzey hizmet sunacağına inandığını ifade eden Akdağ, ‘Sağlık hizmeti sunmak kolay bir iş değil, bu hizmette emeği geçecek olan sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum’ diye konuştu.

Çelik: Sağlıkta memnuniyet yüzde 76

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yaptıkları çalışmalar neticesinde yüzde 39 derecesindeki memnuniyetin, yüzde 76’yı bulduğunu aktararak, şunları kaydetti: “Sağlık son derece önemli ama sağlık sisteminin sürdürülebilirliği de son derece önemli. Bugün itibarıyla, 2002 yılı itibarıyla sağlık harcamalarındaki öngörümüze baktığımız zaman SGK bünyesinde sağlık harcamalarımızın toplam karşılığı 43.4 milyar lira. Bunun 14.9 milyarı ilaç, 27.7 milyarı ise sağlık harcamaları ve tedavi giderleriyle ilgili. 16 milyarı devlet hastaneleri, 6 milyar 800’ü özel hastaneler, 4.7 milyarı ise üniversite hastaneleri tarafından kullanılacak olan bir imkan oluşturuldu. SGK bünyesindeki harcamalarımız toplam bütçenin yedide birini oluşturuyor.”

Dr. Koca: “Medipol Mega, sağlık sektöründe iftihar vesilesi olan bir sağlık yatırımıdır”

Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Koca, törende yaptığı konuşmada, sağlık sektöründe iftihar vesilesi olan bir hastane yatırımını ülkemizin hizmetine sunmanın büyük gururu ve heyecanını yaşadığını söyledi. Ülkemizde, son dönemlerde gerçekleştirilen sağlık reformlarını, sektörün kapılarını halka olduğu kadar, uluslararası alana da açan önemli bir hamle olarak değerlendiren Dr. Koca, “Bugün hep birlikte attığımız bu adım, bu büyük hamleyi oluşturan zincirin önemli bir halkasını oluşturmaktadır” dedi.

Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi’ni özel sektör dinamizmiyle akademik birikim ve güvencenin kucaklaştığı, aynı zamanda ‘modern teknoloji ile insani yaklaşımın buluştuğu’ bir mekân olarak tanımlayan Dr. Fahrettin Koca, sözlerine şöyle devam etti: “Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, İstanbul ve bölgesindeki bütün vatandaşlara hizmet vermeyi hedefleyen yaygın hizmet yelpazesi yanında, alanında zirve yapmış kadroların özelleşmiş hizmetleriyle birlikte ‘mükemmellik merkezi olma’ kararlılığında olan bir müessesedir. Burada vakıf ruhu ile özel sektör dinamizmi birleşmiştir. Buna eğitim idealimizi kattığımızda, üstlendiğimiz sorumluluk, daha yukarılara yükselmektedir.”

Toplumun sağlığını önceleyen atılımlarının yanı sıra, orta öğretimden yükseköğretime, eğitim kurumları ile yarının önderlerini yetiştirmeye talip olduklarını vurgulayan Dr. Fahrettin Koca “Biz, 15.000 öğrenci kapasiteli kampüsümüzü kısa sürede tamamlamayı umuyoruz. Üniversitemizde bilginin yeni nesillere aktarımı ile yetinmeyip, bilgi üretecek, kapsamlı araştırma laboratuarları kuruyoruz. Bu müesseseleri insan odaklı bir anlayışla hayata geçirmeyi, ülkemizin omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluk olarak görüyoruz” diye konuştu.

“Yurt dışına giden beyinlerin dönüşü için de cazibe merkezi olacak”
 
Ülkemizin sağlıkta geldiği düzeyin bugün artık yurt dışında tedavi arayışlarını çoktan unutturduğuna işaret eden Dr. Fahrettin Koca, hastanelerin kapılarının yurt dışına açıldığı ve bir sektör olarak sağlık turizminin tartıştığı bugünlerde, Medipol Üniversite Hastaneler Kompleksi’nin, bu alanda öncü kuruluşlardan biri olmaya aday olduğunu vurguladı. Dr. Koca, konuşmasını şöyle tamamladı: “Medipol Üniversite Hastaneler Kompleksi, sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya hizmet verebilecek teknik donanıma, kapasiteye, bilimsel bilgi ve deneyime sahip bir sağlık kompleksidir. Yurt dışından gelecek hastaların yanında, yurt dışına yitirdiğimiz beyinlerin dönüşü için de cazibe merkezi olmaya adayız.”

***

“Burada hayat var”

“Burada Hayat Var” sloganı ile hizmete açılan Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, biri Genel Hastane, diğerleri; Onkoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ve Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi olmak üzere 4 eğitim hastanesinde; 470 yatak kapasitesi, 25 ameliyathane ve 126 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek.

Türkiye’nin en büyük özel sağlık yatırımı olma özelliği taşıyan Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açıldı. 470 yatak kapasiteli Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, Türkiye’nin ilk Vakıf – Üniversite hastanesi işbirliği modeliyle hastalarına, eğitim-araştırma hastanelerinin uzmanlığını ve özel hastanelerin hizmet kalitesini birleştirerek sunacak. “Burada Hayat Var” sloganı ile resmi açılışı yapılan hastane, tek çatı altında toplanan 4 ihtisas hastanesi ve hepsi alanlarının uzmanı akademik kadrosuyla, tüm sosyo – ekonomik gelir grubundaki vatandaşlara hizmet verecek.

Türkiye’nin özel sağlıkta en büyüğü

100 bin metrekare kapalı alanı ve 470 yatak sayısıyla Türkiye’nin en büyük özel sağlık kompleksi olan Medipol Üniversitesi Hastanesi, akıllı bina teknolojisi ve ileri tıbbi donanımı ile hem ulusal, hem de uluslararası sağlık sektörünün yeni referans merkezi olma hedefiyle faaliyete başlıyor. İhtiyaç duyulacak tüm sağlık hizmetlerini baştan sona bir arada sunacak olan hastane, sadece Türkiye’den değil, tüm dünyadan hasta kabul edecek.

Dört hastane bir arada

Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, biri genel hastane, diğerleri; Onkoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ve Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi olmak üzere 4 ihtisas hastanesinde; 470 yatak kapasitesi, 25 ameliyathane ve 126 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek. Türkiye’nin en fazla branş sayısına sahip özel sağlık yatırımı olan kompleks, kongre merkezi, araştırma laboratuarı, heliport alanı ve 5 katlı kapalı otoparkı ile ülkemizin en kapsamlı özel sağlık yatırımı olarak hizmet verecek.

Tıbbi donanımı, teknolojik altyapısı ve iyileştiren mimariyle öne çıkıyor

Hastaların kendilerini iyi hissedecekleri “iyileştiren modern mimarisi” ve özgün peyzaj ile de farklılaşan Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, tıbbi donanımı ve teknolojik altyapısıyla öne çıkıyor. Türkiye’nin en iyi tıbbi donanımına ve teknolojik altyapısına sahip özel hastanesi konumundaki kompleks, dünyanın en son teknolojik altyapı üzerine kuruldu. HIFU teknolojisi, robotik cerrahi, hastaların ilaç seçimi, kontrol ve tesliminde kullanılan Pyxis’ın yanı sıra, hastanede ameliyathaneler de yeni nesil standartlara göre, kamera altyapısı üzerinden ve uzaktan erişilir kılındı. Ayrıca, Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi’nde yer alan MR, flash kardiyak CT, tomografi, mamografi, röntgen, anjiyo, ultrasonografi, PET ve SPECT gibi tıbbi cihazlar ileri teknolojinin son örneklerinden seçildi.

İstanbul Bağcılar’da, TEM Avrupa Otoyolu üzerinde, Göztepe çıkışındaki lokasyonuyla, ulaşımın kolayca sağlandığı komplekste, ambulans uygulamasına ek olarak, Türkiye’de bulunan en ağır helikopteri taşıyabilecek statikte inşa edilen heliport üzerinden, yurtiçi ve yurtdışından acil hasta transferleri gerçekleştirilebilecek.

Sayılarla Medipol Üniversite Hastaneleri Kompleksi

• 4’lü hastane kompleksi (Genel Hastane, Onkoloji Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi, Diş Hastanesi)
• 470 yatak kapasitesi
• 126 yataklı yoğun bakım ünitesi (Genel Yoğun Bakım, Koroner Yoğun Bakım, KVC Yoğun Bakım, Yenidoğan Yoğun Bakım)
• 25 ameliyat salonu
• 100 bin m²’lik kapalı alanı (yaklaşık)
• 26 bin m²’lik 5 katlı otoparkı

Tıbbi Donanım

• 3 Tesla Magnetik Rezonans (MR)
• 1,5 Tesla Magnetik Rezonans (MR)
• 256 Kesit Bilgisayarlı Tomografi (BT)
• 16 Kesit Bilgisayarlı Tomografi (BT)
• Spect/CT
• Pet/CT
• HIFU (Türkiye’de myom tedavisinde ilk)
• Robotik Cerrahi (Üroloji, Kalp Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Genel Cerrahi)
• Bi-Plan Anjiyo
• Mono-Plan Kardiyak Anjiyo
• Kardiyak Spect/CT
• Kardiyak Ultrasonografi
• Radyoterapi Tedavi Sistemi
• 3 D Ultrasonografi
• 4 D Ultrasonografi
• Renkli Doppler Ultrasonografi
• Dijital Röntgen
• C Kollu Röntgen
• Floroskopi
• Panoramik Röntgen
• Dijital Mamografi
• Kemik Dansitometresi
• ESWL