Haberler

  • Yazı Büyüklüğü A(-) A(+)
  • Paylaş

SD Dergisi 10’uncu yaşını kutladı

Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi (SD) 10’uncu yaşını Güney Kampüsümüzün ev sahipliğini yaptığı törende kutladı. Törende SD’nin Yayın Kurulu Üyesi ve Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, “10 yıldır aralıksız bir şekilde yayımlanan SD Dergisi, vakıf anlayışına sahip amatör bir ekiple hazırlanıyor. Fakat bu amatör ruhun arkasında takdir edilmesi gereken profesyonel bir destek var” dedi.

Sağlık Düşüncesi Dergisi 10.Yıl Töreni, Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Kampüsünde gerçekleştirildi. Kokteyl ve dergi kapaklarından oluşan serginin ardından başlayan törenin sunuculuğunu, SD’nin Yayın Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Akif Tan üstlendi. Gecede açılış konuşmasını yapan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, sağlığın yönetim bilimlerinden teknolojiye, doğa bilimlerinden mühendisliğe kadar geniş bir alanı kapsadığını ancak tıbbın daha çok insan bedenine odaklandığını söyledi. Pozitif bilimin kalıp duvarları arasına sıkışarak ufkun genişlemesinin her zaman mümkün olmayacağını belirten Aydın, “Bu sebeple de düşünceye ihtiyaç var. Toplumu iyileştirmeye yönelik algıya sahip sağlık kavramını bir düşünce platformuna taşımayı hedefledik. Dolayısıyla işin içine mantık ve felsefe gibi birçok alanı sığdırdık. Tüm bunları Mevlana’nın pergel metaforu ile düşündüğümüzde; bir ayağını sağlığa koymuş ama tüm evreni dolaşan bir anlayışla dergi tasarladık. Bu dergide aklınıza gelen her şeyi bulabilirsiniz. Ama odak noktası hayatın niteliğini artırmayı hedefleyen sağlıktır. 10 yıldır aralıksız bir şekilde yayımlanan SD Dergisi, vakıf anlayışına sahip amatör bir ekip tarafından hazırlanıyor. Fakat bu amatör ruhun arkasında takdir edilmesi gereken bir profesyonel destek var” dedi.

AYDIN VE ERDÖL MİNİ SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Aydın’ın konuşmasının ardından SD Yayın Kurulu Üyelerinin görüşlerinden ulaşan “10.Yıl Filmi” izlendi. Sağlık politikalarına ve SD’ye dair sorulardan oluşan dijital anketle devam eden gecede Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile mini bir söyleşi gerçekleştirdi. SD’de röportajı yayımlanan isimler arasından vefat eden 5 kişinin kısa bir film ile anıldığı gecenin sonunda SD Yayın Kurulu Üyelerine ve dergiyi hazırlayan teknik ekibe plaketleri takdim edildi. Program, tüm konukların toplu halde fotoğraf çekimi ile son buldu.

27 ŞUBAT 2018 Bu haber 3781 kez okundu

Etiketler



Habere ait görsel bulunamamıştır.

Habere ait yorum bulunamamıştır. Yorum yazabilmek için üye girişi yapınız

Diğer Haberler

TÜM HABERLER
  • SON SAYI
  • KARİKATÜR
  • SÖYLEŞİ
  • Şehir hastaneleri hakkında düşünceniz nedir?