Haberler

  • Yazı Büyüklüğü A(-) A(+)
  • Paylaş

Yerli ve yabancı ürologlar taş kırmanın püf noktalarını öğreniyor

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniğinde yurtiçi ve yurtdışından gelen ürologlara eğitim veriliyor. Böbrek taşı tedavisinde en ileri yöntemlerden biri olarak bilinen fleksibl endoskopik cerrahi yöntemini Avrupa’da en fazla uygulayan kişilerden biri olan ve bugüne dek 2660 vakayı bu yöntemle tedavi eden Yrd. Doç. Dr. Bülent Erkurt’un önderliğinde devam eden eğitimlerde bugüne dek onlarca ürolog ve teknisyene taş kırmanın püf noktaları anlatıldı.

HEM DENEYİM, HEM DE DONANIM ANLAMINDA BİR PRESTİJ MERKEZİ
Gerek medikal altyapısı, gerekse de personelin tecrübesi konusunda alanında son derece yetkin bir merkez olan Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği, yurtiçi ve yurtdışından ürologların eğitimine ev sahipliği yapıyor. Halk arasında lazerle taş tedavisi olarak bilinen fleksibl endoskopik cerrahi yöntemini sadece ülkemizde değil Avrupa’da da en fazla uygulayan kişilerden olan ve 1997’ den beri 2660 vakayı tedavi eden Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Erkurt’un önderliğinde devam eden ulusal ve uluslararası eğitimlerde bugüne dek onlarca ürolog ve teknisyene gerek vücut içinden gerekse vücut dışından taş kırmanın püf noktaları anlatıldı.

KONGRE KAPSAMINDA CANLI AMELİYAT SUNUMU
Uluslararası Üroloji Uzmanlarının ve kurumlarının başvurusu ile gerçekleşen eğitimlerde Dr. Erkurt 2013 yılında toplam 54 Üroloji uzmanına programlı eğitimler vermiştir. Prostata lazer uygulaması ve böbrek taşı tedavisi hakkında Eğitim veren Dr. Erkurt geçtiğimiz günlerde Endoüroloji Derneği tarafından düzenlenen kongre kapsamında canlı bir ameliyat sunumu gerçekleştirdi. Üroloji uzmanları, kongre kapsamında bu canlı ameliyatı izledi. Kongre sonrasında yurtiçi ve yurtdışından 15 kursiyer üroloji uzmanı, geçtiğimiz hafta Üroloji Kliniğinin konuğu oldu ve gözlemci olarak eğitim aldı. Ülkemizin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Azerbaycan, İtalyan, Bulgaristan ve Suriye’den gelen üroloji uzmanları ve teknikerlerden bazıları lazer ile taş kırma, bazıları da şok dalgaları ile taş kırma tedavisini izlediler. Kursiyerler gün içinde yapılan 3 farklı ameliyatta gözlemci olarak bulundu.

İLK GÜN TEORİK BİLGİ, SONRAKİ GÜNLERDE AMELİYATHANEDE GÖZLEM
Medipol, bu hafta ise Irak’tan gelen konuklara ev sahipliği yaptı. Bir üroloğun yanı sıra iki biyomedikal mühendis ve iki de röntgen teknikeri Böbrek Taşı Kırma Ünitesi’nde eğitim aldı. Konuklar en az iki gün süren eğitimlerin ilk gününde alet üzerinde teorik bilgi alırken, sonraki günlerde ise hasta üzerinde tedavi uygulamasını izlediler. Kursiyerler eğitim kapsamında, gerek fleksibl URS adı verilen lazerli yöntemin, gerekse de ses dalgaları ile taş kırma (ESWL) yönteminin püf noktalarını öğrendiler. ESWL yöntemi şok dalgaları ile taşların parçalanmasını içerirken, fleksibl yöntemi ise idrarın atıldığı yerden kapalı yöntemle girilerek böbreğe ulaşılması ve böbrek taşlarının adeta unufak edilerek sonrasında idrar yoluyla vücuttan atılmasını içeriyor. Operasyon, bu yöntemle herhangi bir kesi olmadan başarıyla tamamlanıyor.

3 ARALIK 2014 Bu haber 5003 kez okundu

Etiketler



Habere ait görsel bulunamamıştır.

  • Güzel bir çalışma. Tebrik ediyorum..
    Dr. Babür Çelik

Diğer Haberler

TÜM HABERLER
  • SON SAYI
  • KARİKATÜR
  • SÖYLEŞİ
  • Şehir hastaneleri hakkında düşünceniz nedir?