Haberler

  • Yazı Büyüklüğü A(-) A(+)
  • Paylaş

Böbreğinden 794 taş çıkarıldı

Bitlis Devlet Hastanesine şiddetli karın ağrısı şikayetiyle başvuran hastanın böbreğinden ameliyatla 794 taş çıkarıldı.

BİTLİS - Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Bitlis Devlet Hastanesi Üroloji Polikinliğine giden 49 yaşındaki Sabri Tokay, muayene ve tetkiklerin ardından ameliyata alındı.

Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından sağ böbreğinden küretle 794 taş çıkarılan Tokay'ın, başarılı geçen operasyon sonrası sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Kutlu Teberik, gazetecilere yaptığı açıklamada, tetkiklerde, hastanın sağ böbreğinin tamamına yakının taşla dolu olduğunu saptadıklarını söyledi.

Bu taşların aynı zamanda idrar akımını önemli ölçüde engellediğini ifade eden Teberik, şöyle konuştu: "Önceki muayenelerinde böbreğini kaybedebileceği ihtimali vurgulanan hasta, ilk etapta tedaviye çok kuşkulu bakıyordu. Böbreğini kurtarmak adına hastayla yaptığımız görüşmelerde ameliyata karar verdik. Ekip ve gerekli hazırlıkların ardından 2 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastanın böbreğinden çok sayıda taş çıkardık. Taş sayısı o kadar fazlaydı ki böbrek içinde akımı engellemekteydi. Fazla olmasından dolayı taşları ortopedi küretiyle çıkarmak zorunda kaldık. Hastane personellerimizin merakı üzerine yapılan sayımda 794 taş çıktığını saptadık. Bu başarılı ameliyatı yapmak bizi onurlandırdı."

Ameliyat sonrası tetkiklerde de hastanın böbreğinde herhangi bir taş kalmadığını ve böbrek fonksiyonunun devam ettiğini bildiren Teberik, hemşire ve aneztesi uzmanı Mustafa Devrim Piroğlu ile gerçekleştirdikleri ameliyatla hastanın böbreğini kurtarmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Başhekim Erdal Dilekçi ise hastanede 74 uzman doktorla hizmet verdiklerine değinerek, son dönemlerde cerrahi branş anlamında ameliyathanelere ve yoğun bakım ünitelerine ciddi yatırım yaptıklarını ifade etti.

Dilekçi, "Buradaki şartlarımızı iyileştirdik. 6 ameliyat salonu ve 12 yoğun bakım yatağımızla hizmet veriyoruz. Buradaki doktorlarımız da bölgede hatırı sayılır ameliyatlar yapmakta. Verdikleri hizmetten dolayı doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Hastanemizde en son üroloji doktorumuz ciddi bir ameliyat yaptı. Çok fazla böbrek taşı olan bir hastamızı başarılı şekilde ameliyat etti" diye konuştu.

Hasta Sabri Tokay da ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu vurgulayarak, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve personelle teşekkür etti.

19 KASIM 2014 Bu haber 3465 kez okundu

Etiketler



Habere ait görsel bulunamamıştır.

Habere ait yorum bulunamamıştır. Yorum yazabilmek için üye girişi yapınız

Diğer Haberler

TÜM HABERLER
  • SON SAYI
  • KARİKATÜR
  • SÖYLEŞİ
  • Şehir hastaneleri hakkında düşünceniz nedir?