Haberler

  • Yazı Büyüklüğü A(-) A(+)
  • Paylaş

Ömer Özkan'a bir ödül de Tabip Odasından

Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan'a Tıpta Üstün Başarı Ödülü verdi

Kaynak: AA

Antalya Tabip Odasınca, Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ameliyat ekibine ''Tıpta Üstün Başarı'' ödülü verildi.
     
Antalya Tabip Odası Başkanı Nejat Ergün, Türkiye'de ilk kez gerçekleşen yüz naklinin Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu belirtti. Ömer Özkan'ın başarılarıyla Türk tıbbını gündeme taşıdığını belirten Ergün, oda olarak bundan gurur duyduklarını dile getirdi. 14 Mart Tıp Bayramı'nın yarın kutlanacağına dikkati çeken Ergün, ''Odamızın en içten teşekkürleriyle ödülleri gururla vereceğiz. Ömer Özkan ve ekibi, Atamızın gösterdiği muasır medeniyet hedefinin kendi branşında üzerine çıktı'' diye konuştu.
     
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ile ödülünü alan Prof. Dr. Ömer Özkan da insanın yaptığı iş dolayısıyla ödüllendirilmesinin çok güzel olduğunu söyledi.
     
Özkan, ''Bu bir ekip başarısıydı. Asla bir kişiye mal edilemez. Bu ekibin içinde olmaktan dolayı çok gururluyum'' dedi.
     
Bu arada, Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Yavuz İpekli, ödül töreninden önce 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı. Sağlık politikalarını eleştiren İpekli,yapılan bir anket çalışmasına göre doktorların yüzde 63'ünün beş yılda açılan davalar nedeniyle riskli ameliyatlara girmekten kaçındıklarını ileri sürdü.
     
Açıklamanın ardından Antalya Tabip Odası, 250 tıp öğrencisine stetoskop hediye etti.

13 MART 2012 Bu haber 2213 kez okundu

Etiketler



Habere ait görsel bulunamamıştır.

Habere ait yorum bulunamamıştır. Yorum yazabilmek için üye girişi yapınız

Diğer Haberler

TÜM HABERLER
  • SON SAYI
  • KARİKATÜR
  • SÖYLEŞİ
  • Şehir hastaneleri hakkında düşünceniz nedir?